Filter
badger productions logo

Badger Productions

Evere
 • Videoproductie
 • Video marketing
 • Animatie video
 • Storytelling
 • Social media marketing
 • Reclamespots
views logo

Viewz

Hasselt
 • Bedrijfsfilm
 • Video marketing
 • Videoproductie
 • Animatie video
 • Productvideo
 • Reclamespots

Een korte uitleg over videomarketing

Door middel van video marketing kun je de klant veel meer betrekken, bij je bedrijf of je webshop, of de specifieke dienst die je te beiden hebt. Je nodigt je klant als het ware uit om mee te gaan naar je bedrijf. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar het belang van videomarketing en hoe je dit het beste kunt inzetten. Videomarketing zal snel een belangrijk onderdeel kunnen worden van je marketing en communicatie plan. Vooral via social media zal het een belangrijke marketing tool gaan worden. Het is belangrijk dat je zelf van tevoren bedenkt wie wil je met videomarketing gaan bereiken, en wat is je doel? De doelen zouden kunnen zijn dat je meer naamsbekendheid wilt krijgen met je product of bedrijf, je kunt je verkoopcijfers met videomarketing laten stijgen maar je kunt bijvoorbeeld ook als doel hebben dat je wilt uitleggen wat je voor dienst je aan te bieden hebt en hoe je te werk gaat. Je kunt videomarketing bijvoorbeeld ook gebruiken als een nieuwsbrief. Op het moment worden er erg veel video’s gekeken om de mobiele telefoon.

Interactieve videomarketing

Je kunt een interactieve video maken door middel van het gebruik van branching. Dit wil zeggen dat je een interactief deel toevoegt aan de videomarketing tool. Je kunt dan als kijker zelf meebepalen wat voor jou relevant is. In deze drukke tijd is dat interessant om op in te spelen omdat je de kijker specifiek aan je bindt. Dit zal bij de klant tot meer tevredenheid leiden. Je kunt dan als kijker reageren op de video, en andersom, je kunt knoppen toevoegen waar de kijker op kan klikken. Zo kun je er bijvoorbeeld meteen een contactformulier aan koppelen, en heb je op een snelle en makkelijke manier gegevens van de kijker . Andere voorbeelden die je aan een video kunt koppelen zijn bijvoorbeeld links, vragenlijsten, polls, buttons, kortom er is een legio aan mogelijkheden. Laat je hierbij goed adviseren door een bedrijf wat zich heeft gespecialiseerd in het maken van online videomarketing.

Welk platform ga je gebruiken met je unieke videomarketing.

Vraag je van tevoren af welk platform je wilt gaan gebruiken. Wil je je videomarketing gaan gebruiken op Instagram dan zul je een kort filmpje moeten laten maken maar bijvoorbeeld op een kanaal als YouTube kan het langer zijn. Laat je hierin goed adviseren zodat je niet je video deelt via verschillende kanalen omdat dit de werking van je videomarketing geen goed zal doen. Er zijn verschillende kanalen die je voor je videomarketing kunt gebruiken. Zoals al eerder genoemd heb je YouTube, maar zo is er ook Facebook en Vimeo. De laatste is een belangrijk platform, maar is minder bekend. Dat hoeft zeker geen nadeel te zijn omdat je met een goede videomarketing strategie op Vimeo heel goed kunt opvallen. Het voordeel van Facebook is dat het platform inmiddels heel bekend is, en ook bekend staat om het Viral gaan van video’s. Het nadeel is dat er ook makkelijk door gescrold wordt.