search clicks logo

Search Clicks

Herentals
  • Data analytics
  • SEO
  • Linkbuilding
  • Google ads
  • Instagram advertising
  • Facebook advertising

Hoe werkt Instagram advertising 

Allereerst proberen we beknopt uit te leggen wat er allemaal te faciliteren is op het gebied van Instagram advertising. Allereerst heb je de story advertising. Dit is advertising waarmee je je story of verhaal kunt vullen. Als je een story hebt toegevoegd verschijnt er een kring om je geüploade foto links boven aan je Instagram pagina en hierdoor kun je zien dat er een nieuwe story is geplaatst. Dit zie je bij je eigen pagina alsmede van de pagina’s die je volgt. De stories verschijnen in een rij bovenaan de feed. Zo kun je dus eenvoudig van de ene naar de andere story klikken. Je story moet aan bepaalde afmetingen voldoen. Dit geldt voor zowel een foto of een afbeelding maar ook voor een video. Op je overzicht kun je ook een advertentie in de vorm een video of een foto plaatsen. Hierin kun je ook een tag verwerken zodat je bijvoorbeeld kunt laten zien wie de persoon is op de foto, of bijvoorbeeld het merk van de kleding. Hiermee kun je ook jouw unieke pagina linken aan een andere pagina. Daarbij is er nog de mogelijkheid tot ontdekken, waarbij je Instagram advertising kunt inzetten.

Het gebruik van video´s als Instagram advertising 

Deze manier van advertising kun je zowel liggend als staand gebruiken op Instagram. Het voordeel hiervan is dat je natuurlijk gebruik kunt maken van de content, kleuren maar ook van het geluid zodat je dicht bij je potentiële doelgroep of klant kunt komen. De video kan twee minuten duren dus hiermee heb je een goede marketing tool voor je Instagram advertising.

Het gebruik van carrousel advertising 

Dit is nog een andere manier van Instagram advertising die je kunt gebruiken, hierbij kun je swipen naar links, zodat je in een advertentie meerdere video’s, of foto’s kunt gebruiken. Je kunt dit ook in een keer maken dus zowel video’s als afbeeldingen ineen. Dit wordt ook wel collectie-advertenties genoemd. 

´Ontdekken´ gebruiken als Instagram advertising

Ontdekken is een apart onderdeel van Instagram advertising. Dit is de plek waar mensen kijken of zoeken naar nieuwe accounts om te volgen. Dit is een uitgelezen plek om nieuwe potentiële volgers te vinden. Hier gaan volgers van Instagram pagina´s zoeken naar nieuw te ontdekken bedrijven video´s of afbeeldingen. Deze pagina komt in beeld op basis van je voorkeuren. Maar je kunt hier dus volgers ontdekken met de juiste Instagram advertising .