superkraft logo

Superkraft

Gent
  • Affiliate marketing
  • Social media marketing
  • Webdesign
  • Webdevelopment
  • SEO
  • Email Marketing

Hoe werkt affiliate marketing?

Maakt jouw bedrijf al gebruik van affiliate marketing? Als je antwoord hierop nee is, is het aan te raden hier zo snel mogelijk gebruik van te maken. Uit de resultaten blijkt namelijk dat dit je een hoop kan opleveren. En ook voor de partijen die optreden als affiliates zijn er een hoop voordelen die hieraan verbonden zitten. Vele online marketing bureaus kunnen je bij deze vorm van marketing helpen. Wat is het precies en wat kan het voor jou en jouw bedrijf betekenen?

Wat is affiliate marketing precies?

Voor bedrijven is het een aanrader om over partners te beschikken. Niet alleen kunnen jullie elkaar op diverse fronten helpen, maar je partners kunnen ook affiliates worden van je. In dat geval kunnen zij jouw bedrijf promoten (en in sommige gevallen vice versa), bijvoorbeeld in de vorm van advertenties, editorials, testimonials en dergelijken. Hierdoor kunnen deze partners je extra nieuwe klanten opleveren. En dat verdient natuurlijk een beloning.

Elke doorverwijzing vanaf de site van de affiliate kan deze partner een deel van de vergoeding opleveren. Daarnaast kunnen ook resultaten zoals een hoger inkomen of meer gegenereerde leads (zoals bijvoorbeeld abonnementen) leiden tot een vergoeding. Ook pageviews kunnen leiden tot een beloning voor de affiliate.

Vaak is er een afspraak tussen het bedrijf en de affiliate, waarbij de beloning die verdiend kan worden afhankelijk is van de prestatie. Zo is de partner gemotiveerd om een goed resultaat te leveren, en zul jij meer kliks/views/leads kunnen vergaren. Dit wordt ook wel het pay per sale model genoemd. Bovendien lopen jij en jouw bedrijf weinig risico, aangezien je alleen betaalt wanneer er resultaten worden behaald. Dat is één van de grootste pluspunten van deze vorm van marketing.

Over het algemeen zijn de partijen die deel uitmaken van affiliate marketing onder te verdelen in drie soorten. Je hebt de adverteerders, oftewel het bedrijf dat via andere sites wil gaan adverteren. Ze hebben een product, meerdere producten of diensten die zij willen promoten. Vaak heeft het bedrijf hierbij een achterliggend doel, bijvoorbeeld het verhogen van het aantal abonnees of een hoger aantal bezoekers op de site.

Daarnaast zijn er de eerder genoemde affiliates, oftewel de partners die reclame gaan maken voor jouw bedrijf op hun website. Dit doen zij door bezoekers van hun site warm te maken voor jouw producten of diensten. Is er bijvoorbeeld een nieuw product dat je aan de man wilt brengen? Het kan via een affiliate. Resultaat leidt tot een vergoeding. Tot slot zijn er de zogenaamde netwerken, oftewel de partij die de resultaten meet en bijhoudt.

Wie kan mij helpen met affiliate marketing?

Je kunt met deze vorm van marketing geholpen worden door diverse marketing bureaus. Zij vinden geschikte affiliates, zorgen voor passende promotie en meten bovendien de resultaten. Zo kun jij zien of jouw partners leiden tot een verhoging qua omzet of meer leads. Bovendien kan een marketing bureau je op diverse fronten helpen. Zij kunnen een hele marketing strategie voor je uitstippelen en uitvoeren. Marketing via affiliates is maar een onderdeel hiervan. Toch kan dit onderdeel je een hoop opleveren.