Top 5 beste WordPress Thema’s in 2020

WordPress is het meeste populaire CMS om websites op te bouwen. Zo’n 33% van alle websites is gebouwd via het open-source systeem van WordPress. Er zijn dan ook vele WordPress thema’s en templates beschikbaar voor het design voor je WordPress website.

Een mooie en goed werkende website door middel van een juist WordPress thema helpt bij het verkrijgen van een positieve eerste indruk. Een goed WordPress thema zorgt er namelijk niet alleen voor dat jouw website er mooi uitziet, ook kan het invloed hebben op onder meer de snelheid, gebruiksvriendelijkheid en mobielvriendelijkheid van jouw website. Tevens houdt een goed WordPress thema ook rekening met zoekmachine optimalisatie

Beste Premium en Gratis WordPress Thema’s

Met meer dan 12.000 WordPress thema’s beschikbaar, begrijpen we dat het lastig is om het beste thema voor jouw website te kiezen. Niet alleen zie je door alle bomen het bos niet meer, maar het is ook nog eens enorm tijdrovend om door al die thema’s te gaan. Bovendien kosten veel thema’s ook geld, waardoor het dus nog belangrijker is om gelijk de juiste keuze te maken. Om jou te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben wij hieronder een aantal van onze favorieten thema’s opgesomd. Bij het selecteren van de thema’s is er onder andere gelet op het aantal verkochte licenties, de functionaliteiten en de mate van support die geboden wordt. 

1| Divi – v.a. $89

 

DIVI thema

Divi van Elegant Themes is een van de meest gekochte WordPress thema’s. Divi biedt een compleet raamwerk waarmee je elk onderdeel van jouw website naar eigen wens gemakkelijk kunt ontwerpen. Waar je bij veel thema’s tegen beperkingen aanloopt omtrent het aanpassen van de lay out, is dat bij Divi geen probleem. Naast het thema, beschikt Divi namelijk ook over de beste (frontend) page builder. De page builder biedt de mogelijkheid om alles in jouw layout te veranderen; van kleuren en lettertypes tot aan paginaformaten. De page builder van Divi is tevens een drag & drop tool, waardoor je aan de frontend precies kunt zien wat je aan het aanpassen en ook zonder kennis van codes gemakkelijk een volledige website kunt maken.

Een ander voordeel van Divi is dat het over meer dan 800 Pre-made Designs beschikt. Wekelijks worden daarbij nieuwe lay-outs toegevoegd samen met licentievrije foto’s, iconen en illustraties. Bovendien kun je ook gebruik maken van Divi als je een webshop hebt. Met de Divi Shop Module kun je gemakkelijk een WooCommerce-webshop toevoegen. 

2| Avada – v.a. $60

avada thema

Met meer dan 23.000 5-sterren ratings en 626.224 en verkochte licenties is Avada al 7 jaar op rij het best verkochte WordPress multi-purpose theme op ThemeForest. Of het nou om een zakelijke of privé website gaat; met Avada bouw je elke website gemakkelijk zelf. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de page builder die speciaal gebouwd is voor Avada. Hiermee kun je van alles aanpassen wat bij veel thema’s niet kan. Met de page builder kun je onder meer gemakkelijk de header en footer aanpassen, 404 pagina’s bouwen en kun je templates maken voor bijvoorbeeld berichten of productpagina’s. Tevens biedt Avada meer dan 67 demo websites die gemakkelijk te importeren zijn. Deze kun je vervolgens geheel naar eigen wens aanpassen en publiceren.  

Als je er niet helemaal uitkomt, biedt Avada 24/7 een toegewijde klantenservice aan.  Waar  je ook tegenaan loopt, de klantenservice zal je altijd helpen. 

3| Astra PRO  – Gratis of $59

astra thema

Astra is ook een WordPress Thema die je gemakkelijk geheel naar eigen wens kunt customizen. Het heeft honderden demo websites waaruit je kunt kiezen waardoor je efficiënter en sneller te werk kunt gaan. Na het importeren van de demo website, kun je de layout gemakkelijk aanpassen naar eigen voorkeuren. Let bij het importeren van de demo website wel op welke Page Builder je hiervoor nodig hebt. Het kan namelijk zijn dat dit verschilt per demo. Het Astra theme heeft geen eigen pagebuilder en wordt daarom met name gebruikt in combinatie met externe page builders zoals de Divi Builder van Divi of de Elementor Page Builder. Het Astra theme is namelijk zo ontwikkeld om het best te functioneren met de Elementor Page Builder. 

Tevens weet Astra zich ook goed te onderscheiden doordat het thema licht in gewicht is. Het Astra Theme is namelijk met zijn 50kb (frontend) snelheid een van de snelste WordPress Themes die er zijn. Dit betekent dat een website met het Astra theme gemiddeld binnen 0,5 seconde geladen is. Dit heeft een positieve invloed op jouw ranking in zoekwoord machines als Google

Het Astra theme kent zowel een gratis als betaalde versie (Astra PRO).

4| Uncode – $59

Uncode thema

Met ruim 75.000 verkochte licenties, is Uncode van Undsgn een zeer geliefd thema op Themeforest.nl. Het thema heeft verschillende tools en functies die het maken en ook het ontwerpen van jouw website zeer eenvoudig maakt. Zo heeft Uncode onlangs een grote update gedaan waar zij onder andere de Frontend Editor hebben geïntroduceerd. Met de frontend editor kun je een pagina snel en gemakkelijk aan de voorkant bewerken. Zo zie je al jouw aanpassing in real-time! 

Verder beschikt ook Uncode over meer dan 70 demo’s die je met 1 klik kunt importeren en customizen naar jouw eigen smaak. Daarbij kun je ook nog kiezen uit meer dan 400 sjablonen voor specifieke secties zoals onder meer galerijen, grids en prijstabellen. Op deze manier gaat het ontwerpen van jouw website nóg sneller en dat allemaal zonder ook maar aan een regel in de code te zitten. Bovendien is Uncode zo efficiënt mogelijk gecodeerd zodat de websites gemakkelijk kunnen laden op servers. Zo is jouw website ook geschikt voor tragere verbinding. 

Kom je er toch niet helemaal uit? Geen zorgen! Uncode biedt wel 50(!) verschillende video tutorials aan om jou een handje te helpen. Ook hebben ze een Facebook community waar je je bij kunt aansluiten. Leuk toch? 

5 | OceanWP – gratis

OceanWP thema

We snappen dat beginnende ondernemers wellicht niet altijd veel budget over hebben voor het kopen van een thema. Daarom is het fijn als er ook een gratis thema mogelijk is. In dit geval is OceanWP een hele fijne optie. OceanWP is namelijk een volledig gratis thema en een goede keuze voor diegene die opzoek zijn naar simpliciteit, functionaliteit en snelheid. OceanWP biedt namelijk de snelste pagina laadtijd, een ingebouwde SEO-basis en is vertaling & RTL-gereed. Bovendien is het OceanWP theme geperfectioneerd op het WooCommerce systeem waardoor het diverse WooCommerce-tools bevat die kunnen zorgen voor conversie optimalisatie. Een voorbeeld van zo een tool is de ‘’Native Cart Pop-up’. Door een pop-up te laten verschijnen op het moment dat de klant een item in zijn mandje stopt, wordt de conversie ratio alleen al verhoogd met 8%. 

OceanWP is ontworpen om te werken met de beste page builders in de markt om ervoor te zorgen dat het bouwen en aanpassen van jouw website zo eenvoudig mogelijk gaat. Op het moment heeft OceanWP 8 koppelingen met bekende Page Builders waaronder Elementor, Beaver Builder en Divi.  

Themeforest

Als je geïnteresseerd bent in een van bovenstaande thema’s, raden we je aan om zeker even zelf een kijkje te nemen op de websites van deze thema’s. Op de eigen websites vind je uitgebreide informatie over alle features, demo’s en pricing van het thema. Ook adviseren we om door de reviews heen te gaan en eventueel een demo te bekijken. Zo zie je of het thema echt iets voor jou is en kun je hopelijk voor jezelf in een keer de juiste keuze maken.

Zijn een van de bovenstaande thema’s toch niet helemaal wat je zoekt? Neem dan zeker nog een kijkje op Themeforest.net. Op themeforest staan meer dan 12.000 thema’s waaruit je kunt kiezen. Al deze thema’s worden op voorhand gecontroleerd op kwaliteit. Daarom heb je gegarandeerd kwaliteit als je een thema koopt via Themeforest.