5 beste Marketing cursussen en training aanbieders

Marketingcursussen worden steeds populairder. Niet zo gek ook, want je hebt er een hoop aan. Ze maken je in korte tijd een betere marketeer. Dat is handig voor je loopbaan als échte (online) marketingexpert, maar ook voor het vergroten van de bekendheid van je eigen bedrijf.

Veel mensen kiezen daarom voor het volgen van een marketingcursus. Duur? Dat valt best mee. Met behulp van het STAP-budget zijn ook marketingcursussen voor iedereen toegankelijk!

Wat is het STAP-budget?

Ieder jaar weer kan je bij Rijksoverheid een STAP-budget aanvragen van maximaal € 1.000,-. Of je wel of niet werkt, maakt daarvoor helemaal niets uit! STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Dit budget kan je bijvoorbeeld gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding. Ook veel marketingcursussen vallen hieronder!

 

Welke marketingtraining is het beste?

Het aanbod aan marketingtrainingen in Nederland is alleen wel héél groot. Genoeg om uit te kiezen dus, maar soms ook een beetje té veel. Want wat is nu de marketingcursus die het beste bij jou past? 

Op MarketingXperts.nl vinden bedrijven de meest relevante marketingbureaus die gespecialiseerd zijn in verschillende categorieën. We laten bijvoorbeeld diensten zien, maar ook reviews, budget en locatie. Wil je zelf aan de slag als marketeer en wil je jouw kennis verbreden? Of is jouw bedrijf toe aan betere marketing, maar wil je het eerst eens zelf proberen? Dan ben je waarschijnlijk niet op zoek naar marketingbureaus, maar eerder naar marketingcursussen. Wil je bijvoorbeeld les van een ervaren specialist of vakprofessional en heb je liever een marketingtraining op locatie of online? 

Benieuwd welke marketingcursus bij jou past? Wij lichten hieronder enkele aanbieders uit met marketingcursussen die vallen onder het STAP-budget.

 

Marketingcursus bij Frankwatching

Frankwatching logo

Meer weten over customer journeys, Google Ads, SEO, of social media marketing? Frankwatching heeft een breed aanbod aan marketingtrainingen. Zij focussen daarbij op verschillende categorieën, zoals:

 

Onder marketing technology vallen bijvoorbeeld trainingen van één of twee dagen over customer journeys, e-mailmarketing en marketing automation, maar ook marketingtrainingen van enkele uren rondom dezelfde onderwerpen. De kortere trainingen zijn vaak online, maar niet altijd. Zo stop je precies zoveel tijd in de cursus als jij wil.

Eéndaagse trainingen van Frankwatching kosten vaak net wat minder dan € 1000,-. Deze vallen dus allemaal onder het STAP-budget, maar bij langere cursussen moet je zelf wat bijbetalen. Kies je voor bijvoorbeeld een contentstrategie opleiding van drie dagen, dan betaal € 3.040,-.

Wil je een gecertificeerde NIMA-opleiding doen? De Frankwatching Academy biedt ook marketingcursussen die zijn erkend door de branchevereniging voor Nederlandse marketeers.

 

ICM opleidingen & trainingen

icm logo

ICM is al voor de zevende keer verkozen tot dé beste opleider van Nederland! Dat geldt niet alleen voor marketingcursussen, want ICM biedt eindeloos veel opleidingen en trainingen. Toch hebben ze een ook breed aanbod aan marketingtrainingen en -opleidingen. Wat voor marketingonderwerp je ook eigen wil maken, ICM heeft het zeer waarschijnlijk. Sommige van deze cursussen en trainingen zijn overigens ook NIMA gecertificeerd! 

 

Voorbeeld van één- en tweedaagse cursussen bij ICM:

 

Voorbeeld van langere NIMA-opleidingen bij ICM:

 

De kortere marketingtrainingen van ICM duren slechts iets langer dan die van Frankwatching: zo’n 2 dagen. Kies je voor een langere opleiding bij ICM, dan ben je al snel 9 maanden op weg. Leuk als je wat dieper in de stof wil duiken! Wel vraagt dit ook om wat eigen inzet en aanwezigheid op locatie, en moet je soms voldoen aan een strenge instroomeis, zoals al werkzaam zijn binnen een marketingfunctie of een hbo werk- en denkniveau.

 

NCOI marketingcursussen

ncoi logo

NCOI is inmiddels een zeer bekende opleider binnen Nederland, ook in de marketingwereld! Dit opleidingsplatform biedt een tiental korte marketingtrainingen aan, maar ook volledige mbo- en hbo-opleidingen. Veel korte cursussen van NCOI duren één dag. Je bepaalt meestal zelf of je klassikaal of online les krijgt. Ben je helemaal niet zo van de lessen? Dan is e-learning ook een optie. 

De kortere marketingcursussen van NCOI, zijn:

Eéndaagse marketingcursussen van NCOI kosten meestal tussen de 600,- en 700,-. Ga je voor een langere cursus van drie dagen, zoals de Webredactie training? Dan betaal je zo’n 1.500,-. Als je liever een complete opleiding volgt, dan liggen de kosten helaas wel ruim boven het STAP-budget. Voor een hbo associate degree betaal je bijvoorbeeld 13.475,- voor twee jaar. Wel is dat natuurlijk inclusief alle opleidingsmaterialen.

 

Marketingtrainingen van Competence Factory

competence factory logo

De Competence Factory biedt leuke trainingen en opleidingen voor wanneer je zelf het verschil wil maken binnen jouw vakgebied. Wil je jouw eigen conversie verhogen of SEO verbeteren? Competency Factory biedt klassikale trainingen in kleine groepjes in Utrecht. Je moet er misschien wel even voor reizen, maar het voordeel hiervan is dat je jouw leerpunten direct toepast in de praktijk. 

Competence Factory richt zich in principe voornamelijk op hoge kwaliteit marketingtrainingen. Leuke opties waarvoor je jouw STAP-budget kan inzetten, zijn bijvoorbeeld de mogelijkheden hieronder.

Eendaagse cursussen in Utrecht voor € 695,- (excl.)

Volledige post-hbo opleidingen van 18 dagen voor € 9.500,- (excl.)

Voorbeeld van ander type opleiding van 6 dagen voor € 2.800,- (excl.)

De langere post hbo online marketing opleidingen van Competence Factory zijn geaccrediteerd door het NRTO. Kies je voor een opleiding, dan ben je iets langer bezig, maar ook dan ben je bij Competence Factory vaak binnen een maand klaar. 

 

NHA marketingopleidingen

Ook bij NHA kan je terecht voor het verbeteren van je marketing skills. Dit opleidingsinstituut biedt ‘beroepsopleidingen’ van een aantal maanden. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Het voordeel van NHA is dat je bij iedere opleiding eerst vrijblijvend deelneemt aan een proefles. Daarnaast bepaal je zelf hoe, waar en wanneer je studeert. NHA is namelijk voor een groot deel gebaseerd op e-learning.

Voorbeelden van marketingcursussen bij NHA

 

De NHA marketingopleidingen zijn dus minder intensief en persoonlijk, maar daardoor wel perfect te combineren naast je baan. Voor een marketingopleiding bij dit opleidingsinstituut betaal je tussen de € 300,- en € 1000,-. Over het algemeen vallen de bedragen dus goed onder het STAP-budget!

 

Marketingcursus die bij jou past

De verschillende aanbieders van marketingcursussen hebben voor- en nadelen. Zo biedt bijvoorbeeld NHA alleen e-learning met langere trajecten, terwijl Competence Factory juist focust op kleine, klassikale training. Welke aanbieder je kiest, hangt dan ook niet alleen af van het onderwerp van de training. 

Vind je het zelf lastig om een lesmethode te vinden die bij jou past? Via Frankwatching probeer je gemakkelijk verschillende methodes. Zij bieden namelijk zowel online cursussen als intensieve offline trainingen.

 

Marketing liever uitbesteden? Vind een marketingbureau!

 

Het volgen van een marketingcursus is leuk en nuttig, maar kost ook tijd en energie. Misschien wil je daarom liever jouw marketing uitbesteden aan een zelf al goed opgeleid bureau. Dat is ook handig wanneer je met alleen jouw cursus of training niet tot het resultaat komt dat je graag wil. 

Benieuwd welke marketingbureaus jou het beste kunnen helpen? In de database van MarketingXperts vind je professionals per specialisme. Superhandig dus wanneer je met een specifieke vraag rondloopt.

 

Wil je zelf jouw marketingbureau aanmelden? Dat kan natuurlijk ook!

Na een uitgebreide marketingopleiding werk je misschien zelf bij (jouw eigen) marketingbureau. Wat leuk! Meld hier jouw bureau aan in de MarketingXperts database en vind direct nieuwe klanten. Heb je vragen? Stuur ook dan gerust een mailtje naar info@marketingxperts.nl