text-it logo

TEXT-IT

Herenthout
  • Banner maken
  • A1 en A2 reclame
  • Design
  • Reclamespots
  • A0 reclame

Laat je boodschap opvallen met buitenreclame! 

Alle creatieve uitingen die je onderweg, buitenshuis tegenkomt, vallen onder de term buitenreclame. Buitenreclame, ook wel ‘Out-of-Home’ genoemd, is het oudste massamedium dat op de dag van vandaag nog steeds wordt ingezet door bedrijven. En dat is ook niet heel gek; buitenreclame kan in veel gevallen effectiever zijn dan gewone reclame op bijvoorbeeld de tv of radio. Je bereikt namelijk ook de drukbezette doelgroep; men heeft niet meer veel tijd en zin om tv te kijken, dus commercials op tv worden weggezapt. Het wegzappen is echter niet mogelijk bij reclame uitingen langs de weg. Onbewust of bewust wordt hierdoor de buitenreclame toch opgeslagen in het hoofd.

Buitenreclame is echter niet alleen effectiever dan normale reclame, het bereikt ook nog eens een onwijs groot publiek en bouwt mee aan je merk. Door het digitale tijdperk is het bovendien ook mogelijk om digitale Out-of-Home campagnes op te zetten. Digitale Out-of-Home advertenties komen tot leven, waardoor er een unieke beleving gecreëerd kan worden.

Van vervoersreclame tot billboards 

De creatieve uitingen die ingezet kunnen worden als buitenreclame zijn erg uiteenlopend. Zo weet je bijna zeker dat er altijd een vorm van buitenreclame is dat zal passen bij je campagne en doelgroep. Wil je bijvoorbeeld studenten bereiken? Dan kun je kiezen voor reclame op of in een tram die stopt langs Hogescholen. Of is je target group mensen die elke dag in de auto zitten? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor reclame langs de (snel)weg.

Voor elke target group is er dus wel een mogelijkheid. Van indrukwekkende reclame op bushokjes en advertenties langs de provinciale wegen tot aan grote reclame uitingen op trams en billboards langs de snelweg.

Buitenreclame campagne opzetten

Er komt veel kijken bij het ontwikkelen van buitenreclame. Zo moet je bedenken wat de doelgroep is, waar deze het meest te vinden is en wat je precies wilt bereiken met je Out-of-Home campagne. Daarna moet je gaan nadenken over het type advertentie en het type buitenreclame-object dat je wilt gaan inzetten. Wordt het een dynamische video advertentie? Of ga je toch voor een stilstaande advertentie? Hoe groot wil je de advertentie? En ook niet heel onbelangrijk: op welke plek wil je de advertentie?

Als de antwoorden op die vragen duidelijk zijn, is de volgende stap het bedenken en ontwerpen van je campagne. Je campagne moet het beoogde doel bereiken dus het is belangrijk dat de advertentie de aandacht trekt. Hiervoor is veel creativiteit nodig. Zodra deze stap klaar is, kun je aan de slag met het inkopen en uitvoeren van de buitenreclame.

Schakel hulp in! 

Het bedenken, maken, inkopen en uitvoeren van buitenreclame is ingewikkeld. Er komt veel bij kijken. Daarom is het verstandig om een bureau hiervoor in te schakelen. Een degelijk bureau geeft niet alleen advies maar begeleidt je ook van A tot Z in de totale Out-of-Home campagne. Zo laat je dit project over aan de professionals en kun jij je als ondernemer weer focussen op andere dingen.